موتور گیربکس شافت مستقیم یکی از پرکاربرد ترین و محبوب ترین الکتروگیربکس های مورد استفاده در کارخانه ها و کارگاه های صنعتی است. ساختار این نوع از موتور گیربکس ها بسیار ساده است. معمولا از چرخ دنده های هلیکال با زاویه مشخص نسبت به یکدیگر در گیربکس این موتورها استفاده می شود. البته در انواعی دیگر ممکن است زاویه ای وجود نداشته باشد. ابعاد و اندازه این موتورها معمولا کوچک تر از سایر انواع است. به همین دلیل است که دارای کاربردهای گسترده صنعتی هستند.
از نظر قدمت در میان تمامی الکتروگیربکس های صنعتی تولیدشده تا به حال، الکتروگیربکس شافت مستقیم دارای بیشترین قدمت است. علت این امر شاید طراحی ساده آن ها باشد. اما از نظر بازدهی با گذشت ده ها سال، همچنان نوع فوق از موتورهای گیربکس، یکی از برترین ها است.
به دلیل اندازه کوچک، این نوع گیربکس ها می توانند در فضاهای تنگ و کوچک نیز نصب شده و کار کنند. همچنین به دلیل همین ساختار ساده است که تعمیر، نصب یا کار کردن با نوع فوق از الکتروگیربکس ها بسیار آسان می باشد. این درحالی است که برخی سایر موتورهای گیربکس دار به دلیل طراحی پیچیده، حساسیت های نصب و نحوه فعالیت الکتروگیربکس محدودیت های جدی در تعمیر، نصب یا کار کردن ایجاد می شود.
موتور گیربکس شفت مستقیم
معمولا در بخش جعبه دنده خود دارای دو سری چرخ دنده هستند. دسته اول چرخ دنده های اصلی یا محرک هستند. دسته دوم از چرخ دنده ها نیز وظیفه تحریک چرخ دنده های اصلی را بر عهده دارند. در واقع دسته دوم از چرخ دنده ها وظیفه انتقال گشتاور و دور موتور به محور دیگر را دارند.
در طراحی این نوع از الکتروگیربکس ها انتقال نیرو با حرکت یک نقطه در طول دنده انجام می شود. شافت اصلی گیربکس در نوع فوق، دقیقا با شافت موتور هم راستا است. به همین دلیل است که گیربکس شافت مستقیم می تواند علاوه بر الکتروموتور با سروو موتور و …. نیز کار کند.
موتور گیربکس شافت مستقیم
نکته بسیار مهمی که در اکثر انواع گیربکس های شافت مستقیم باید به آن اشاره کرد، بازده سطح بالای آن ها است. در انواع هلیکال از موتورهای فوق، به دلیل استفاده از ساختار هلیکال، بازدهی حداقل 90 درصد است. این عدد در برخی از انواع گیربکس های شافت مستقیم می تواند حتی تا بیش از 95 درصد نیز افزایش یابد.
موتور گیربکس شافت مستقیم در بیش از 16 مدل مختلف طراحی می شود. همواره در طراحی انواع جدید از موتور گیربکس ها، مهندسان طراح سعی دارند تا با ارائه ساختارهای مختلف به گشتاورها و نسبت تبدیل های بالاتری برسند. در گیربکس های شافت مستقیم به لطف همان ساختار ساده و قدیمی این امر به راحتی محقق می شود. اما در بسیاری از گیربکس های مدل جدید، دسترسی به گشتاورها و نسبت تبدیل های بالا به سختی حاصل می شود.
الکتروگیربکس شافت مستقیم چه نیازهایی را می تواند پاسخ دهد؟
محوری ترین نکته در مورد استفاده از گیربکس ها در مراکز مختلف صنعتی، ویژگی های مورد نیاز برای پاسخگویی به هر نیاز صنعتی است. مثلا در بسیاری از کارخانجات یا کارگاه ها، نیاز اصلی به گیربکس هایی است که بتوانند دور خروجی بالایی را تامین کنند. برای چنین نیازی، موتورهای گیربکس شافت مستقیم از اولین پیشنهادهای کارشناسان هستند.
بسته به هر نوع نیاز و درخواست صنعتگران، ممکن است گیربکس های مختلفی برای پاسخگویی به درخواست آن ها پیشنهاد شود. در بسیاری از کارگاه ها به دلایل فنی، وزن و ابعاد گیربکس ها نیز مورد درخواست است. یعنی محدوده خاصی برای وزن و اندازه گیربکس در نظر گرفته می شود.
موتور گیربکس شافت مستقیم ترمینال بغل
موتور گیربکس شافت مستقیم به دلیل وزن پایینی که نسبت به سایر انواع موتورهای گیربکس دار دارد، گزینه خوبی برای چنین نیازهایی است. سازگاری بالای نوع یادشده از الکتروگیربکس ها با شرایط نصب و… باعث شده است تا در طیف عظیمی از نیازها و درخواست های صنعتی، از اولین گزینه ها باشد.