انتخاب گیربکس NMRV

انتخاب گیربکس NMRV

توان ورودی و دور خروجی مورد نیاز، گشتاور ورودی و خروجی یکی از اصلی ترین معیار های مهم در انتخاب هرنوع گیربکسی هستند. با دانستن این مشخصات میتوان نوع و نسبت تبدیل گیربکس مورد نیاز را  تعیین کرد ( گیربکس حلزونی ، گیربکس هلیکال ، گیربکس خورشیدی)

به عنوان مثال هنگامی که دور ورودی به گیربکس ( دور الکتروموتور) 1400 دور بر دقیقه ، ودور خروجی 93.3 دور بر دقیقه باشد. نسبت تبدیل گیربکس انتخابی طبق فرموال زیر باید برابر با 15 باشد.

انتخاب گیربکس صنعتی

در این فرمول n1 برابر با تعداد دور ورودی گیربکس است و n2 برابر با تعداد دور مورد نیاز در خروجی می باشد.

حال نکته دیگری که قابل توجه است این است که باتوجه به این نسبت تبدیل چه سایز گیربکس مناسب با کار مورد استفاده است.

برای تشخیص سایز گیربکس مناسب با کار باید به عدد سرویس فاکتور گیربکس نیز توجه نمود. سرویس فاکتور یک ضریب ایمنی برای گیربکس است که شرایط عملکرد های مختلف مانند میزان ساعت کاری ، نوع بار وارده ، تعداد دفعات روشن و خاموش شدن سیستم و … را در نظر میگیرد.عدد سرویس فاکتور برای هر نوع گیربکس را میتوان از کاتالوگ آن بدست آورد ، و گیربکس مناسب را انتخاب کرد. قبل از انتخاب گیربکس براساس عدد سرویس فاکتور می بایست حداقل مقدار مجاز سرویس فاکتور را از نمودار و جدول زیر بدست آورد . نحوه عدد خوانی از این نمودار بدین صورت است که تعداد روشن و خاموش شدن گیربکس و سیستم را از جدول سمت راست پیدا کرده و عدد سرویس فاکتور متناظر را از ستون سمت چپ با توجه به میزان ساعت کاری و نوع بار وارده به گیر بکس انتخاب کرد.

خطوط A,B,C نمایانگر مصرف کننده های خاص هستند.

خط  A : برای بار های یکنواخت و ضریب شتاب کمتر از 0.3

خط B : برای بار های با بارشوک متوسط و ضریب شتاب کمتر از 3

خط C : برای بارهایی با بار شوک سنگین و ضریب شتاب کمتر از 10

برای نمونه در  دسته A می توان از وسایلی چون نوار نقاله برای مواد سبک، فن ها، میکسر های کوچک و…. نام برد.

در دسته B دستگاههایی چون دستگاه سیم پیچ، آسانسور های معمولی ، ماشین های رشته ایی ، میکسر های متوسط ، تسمه نقاله برای مواد سنگین ، وینچ ها ، ماشین آلات بسته بندی ، ماشین های تاشو ، پمپ دنده ایی ، میکسر بتن ، جرثقیل و کار برد های مشابه جا دارند.

دردسته C نیز دستگاه های مانند ، میکسر برای مواد سنگین ، قیچی ، پرس ، سانترفیوژ ، وینچ ها و آسانسور برای کاربرد های سنگین وسایر دستگاه های مشابه قرار دارند .

عدد سرویس فاکتور گیربکس نه تنها به این موارد بلکه به دمای محیط کاری گیربکس نیز وابسته است به طوریکه :

در محیطی با  دمایی بین 20 تا 30 درجه باشد عدد سرویس فاکتور بای در 1.1 یا 1.2 ضرب شود.

در محیطی با دمای 40 تا 50 درجه سرویس فاکتور باید در 1.3 یا 1.4 ضرب شود.

در محیطی با دمای 50 تا 60 درجه سرویس فاکتور باید در 1.5 یا 1.6 ضرب شود.

و در صورتی که دما بیشتر 60 درجه باشد نیاز است تا باید پشتیبانی سازنده گیربکس هماهنگی لازم صورت گیرد.

و در نهایت جهت اطمینان بیشتر از ایمنی گیربکس و قطعات آن  لازم است تا گیربکس با سرویس فاکتوری بیشتر از سرویس فاکتور بدست آمده انتخاب گردد.

به عنوان مثال اگر گیربکس حلزونی NMRV به صورت 24 ساعت کامل با بار نسبتا متوسط کار کند مقدار سرویس فاکتور جدول برابر 1.7 خواهد بود حال اگر در دمای 45 درجه باشد این عدد برابر  با 2.21 خواهد شد که جهت انتخاب گیربکس حلزونی NMRV  پیشنهاد می شود که از سایز 75 این دسته از گیربکس استفاده شود.

 

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *