افزایش دما در گیربکس صنعتی یکی از مهمترین علائمی است که ناشی از تحمل فشار بالا ایجاد می شود. لذا لازم است تا علل افزایش دما، روش های مختلف کاهش آن و خنک کردن گیربکس شناخته شوند.
عوامل موثر در تعیین دمای گیربکس صنعتی
- میزان فشار و بار وارده
- میزان رطوبت نسبی
- دمای هوای محیط
- میزان درگیری سطوح
- ویسکوزیته (لزجت) روغن
با بررسی موارد فوق و اعمال شرایط استاندارد تا حد مناسبی میتوان علت افزایش دما در گیربکس را تشخیص داد.
به عنوان مثال اگر روغن مصرفی از لزجت مناسب و کافی برخوردار نباشد، به راحتی می تواند باعث افزایش دما و آسیب های دیگر به سیستم شود.
نشتی روغن نیز با کاهش سطح روغن، میزان درگیری بین سطوح و سایش را افزایش داده و در نتیجه دمای گیربکس بالا می رود.
میزان رطوبت نسبی محیط نیز بر دمای سیستم تاثیرگذار است به طوری که هرچه رطوبت کمتر باشد، میزان افزایش دمای گیربکس بیشتر است.
روش های خنک کردن گیربکس صنعتی (کولینگ)
روش های موثر مختلفی برای خنک کردن و کاهش دمای گیربکس وجود دارد که با توجه به نظر کارشناس فنی مربوطه، یک یا چند روش به کار گرفته می شود.
یکی از روش های رایج برای کنترل دما و افزایش انتقال حرارت استفاده از سینک حرارتی آلومینیومی است. جنس آلومینیوم به دلیل دارا بودن شاخص جذب حرارت بالا نسبت به نمونه های فولادی انتخاب مناسب تری است.
استفاده از فن نیز جزو روش های معمول خنک کردن گیربکس های صنعتی می باشد و حدودا 20 تا 30 درصد می تواند در این فرایند تاثیر داشته باشد.
در ادامه به تقسیم بندی کلی روش های خنک کردن گیربکس صنعتی پرداخته می شود:
- فن خنک کننده روی شافت
- کویل خنک کننده داخل یا خارج گیربکس
- مبدل حرارتی (همراه با الکتروپمپ)
- رادیاتور هوا / روغن
در پایان تاکید می شود که دمای گیربکس مورد استفاده به طور منظم با ترمومتر کنترل شود و هرگونه تغییر ناگهانی در دمای اندازه گیری شده ثبت و گزارش شود.
در سایت تکنوسعدی انواع الکتروموتور ایرانی ، الکتروموتور چینی و الکتروموتور خارجی ، گیربکس ، بالابر برقی و پمپ به فروش میرسد.