گیربکس حلزونی چیست؟ این گیربکس یکی از محصولات صنعتی به شمار میرود که خود به انواع مختفی از جمله حلزونی دستی تقسیم میشود.این گیربکس یکی از انواع پر کاربرد گیربکس های صنعتی به شمار می رود. این مدل گیربکس در بازار بنام گیربکس ۹۰ درجه هم شناخته می شود و گیربکس های حلزونی از نوع گیربکس های دو دنده هستند. اجزای اصلی تشکیل دهنده ی این گیربکس یک ماردون و یک چرخ دنده است که جنس آن ها معمولا از فولاد یا برنج می باشد. از دیگر اجزای آن شافت ، بلبرینگ و یک هاب کروی شکل می باشد. حال به این موضوع میپردازیم که این نوع گیربکس چیست؟ این مدل در اصل همان گیربکس میباشد و منتها بجای انتقال نیرو از موتور الکتریکی بصورت دستی از انسان به گیربکس انتقال داده میشود. این مدل گیربکس ها در صنایع تصفیه آب و فاضلاب استفاده میشود. که درب ورودی مخازن از این مدل گیربکس استفاده شده که با نیروی انسانی باز میشود.
گیربکس حلزونی
گیربکس حلزونی مکعبی
حال که متوجه شدید که این نوع گیربکس چیست، میخواهیم به طور مفصلتری به این موضوع بپردازیم. گیربکس حلزونی یا گیربکس مکعبی به عنوان ارزان ترین و پر کاربردترین نوع از انواع گیربکس در دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی سبک کاربرد دارد، در این گیربکس وظیفه انتقال نیرو توسط دو چرخ دنده انجام می پذیرد. موتور این مدل گیربکس یا الکتروگیربکس در واقع گیربکس کوپله شده با موتور می باشد که بنا به در خواست مشتری با الکتروموتور مورد نیاز ارائه خواهد شد. گیربکس مکعبی از یک محور و یک چرخ دنده برنزی یا آلومنیومی حلزونی شکل با مقاومت بالا، جهت استحکام و پایداری در شرایط سخت تولید می شود. این مدل گیربکس از یک هاب کروی، شافت و بلبرینگ تشکیل شده است و امکان اتصال مستقیم شافت به الکتروموتور وجود دارد. جنس بدنه این گیربکس ها غالبا از چدن یا آلومینیوم می باشد و در برابر لرزش و تکان های دستگاه مقاومت بالایی دارد.
گیربکس حلزونی مکعبی
قدرت گیربکس حلزونی
پس از پاسخ دادن به سوالاتی همچون گیربکس حلزونی چیست، در این قسمت قدرت این گیربکس را بررسی خواهیم کرد. در این قسمت به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که قدرت گیربکس ذکر شده به چه صورت است. قدرت گیربکس تابع چه عاملی است؟ باید گفت گفت که قدرت گیربکس حلزونی در واقع همان گشتاوری است که توسط خود گیربکس انتقال داده میشود. لازم به ذکر است که گشتاوری که در گیربکس ایجاد میشود تابع پارامترهای مختلفی میباشد. این پارامترها عموما به شرح زیر است:
محرک الکتریکی مانند الکتروموتور
محرک هیدرولیکی
هیدروموتور و انواع محرک های دیگر
دور خروجی گیربکس ( باتوجه به دور ورودی گیربکس و نسبت تبدیل را مشخص میشود ) و راندمان گیربکس میباشد.
قدرت گیربکس حلزونی
معایب این نوع گیربکس
حال که با مزایای این گیربکس تا حدودی آشنا شدید و دانستید که گیربکس حلزونی چیست، در این قسمت میخواهیم برخی از معایب این مدل گیربکس را برای شما ذکر کنیم. گیربکس مذکور با وجود مزایای زیاد ، معایبی نیز دارد که شامل:
– مصرفی بودن این گیربکس
– محدودیت توان گیربکس
– لقی بالا بین دنده ها
معایب گیربکس حلزونیخرید گیربکس حلزونی
حال که دانستید این نوع گیربکس چیست و با انواع و کاربردهای آن نیز آشنا شدید، نوبت آن است بدانید که در هنگام خرید این مدل از گیربکس باید به چه نکاتی دقت نمود؟ در خرید گیربکس حلزونی کوچک و صنعتی نکات زیر قابل توجه میباشد.
توان ورودی گیربکس جهت تعیین سایز آن
نسبت تبدیل گیربکس جهت تعیین سایز آن
نوع نصب گیربکس ( پایه دار – فلنج دار )
نوع ورودی به همراه فلنج جهت کوپل مستقیم با موتور , به همراه شافت ورودی جهت کوپل فولی تسمه
بهطورکلی برای انتخاب درست گیربکس صنعتی لازم است که اطلاعات زیر را داشته باشیم:
1- نوع ماشینی که گیربکس برای آن انتخابشده است.
2- الکتروموتور(نوع و مشخصات شامل توان ورودی,دور ورودی و خروجی)
3- نوع انتقال قدرت بین موتور و گیربکس(مستقیم,کوپلینگ,کلاچ,واریاتور و…)
4- دمای محیط
5- شرایط محیط (گردوخاکی,یخزده,استوایی و…)
6- آرایش محورها
7- مقدار بار شعاعی و پیشران و علل آن
برند گیربکس حلزونی